Dukati objasnio Banjajin i Milerov izbor motora

Moto GP 4. mar 202215:45
Podeli:
Davide Tardoci
ANSA DAVIDE GENNARI RIMINI ITALY - ZUMAa110 20211023_zaf_a110_073 Copyright: xDavidexGennarix via Guliver

Dukatijev direktor u Moto GP, Davide Tardoci, objasnio je predstavnicima medija zašto su Frančesko Banjaja i Džek Miler koristili stare verzije motora italijanske ekipe za novu sezonu u kraljevskoj klasi.

Kako stvari stoje, njih dvojica se do daljeg neće oslanjati na najnoviju verziju Dukatijevog agregata, već će koristiti evoluciju prošlogodišnjeg. Prve glasine sugerisale su da je razlog toga agresivno ponašanje motora, ali prema Tardocijevim rečima razlog je druge prirode.

„Ne znam zašto su svi uglas počeli da nas optužuju za nešto?! Peko nije rekao da novi motor ima problem, želim to da razjasnim. Upravo smo dali malo drugačiju specifikaciju Peku, koja više odgovara njegovom stilu. Imate mogućnost da prilagodite mogućnosti motocikla stilu vozača i obrnuto, a ovakva specifikacija više odgovara Pekovom, pa i Džekovom stilu“, rekao je Tardoci.

„Drugi vozači su bili zadovoljni drugom specifikacijom, pa iz tog razloga kod njih nije bilo promena. Znamo da je i Honda imala nekoliko specifikacija na testovima, pa zašto niste njih pitali na kakvoj verziji motora vozi Mark (op.a. Markes)?!“

„Zadovoljni smo izborom naših vozača i time da smo im ponudili najbolje moguće opcije. Sačekajmo da vidimo kako će se otvoriti sezona, a što je još važnije, kako će se završiti?! Biće teško, biće to iscrpljujuća sezona, u kojoj će biti puno konkurenata za vrh, puno konkurentnih motora“, rekao je Italijan.

Komentari

Vaš komentar