Espargaro: Markes mi je otvorio oči

Moto GP 21. jun 202113:3310 komentara
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Pol Espargaro nije bio zadovoljan svojim izdanjem na trci za Veliku nagradu Nemačke u Moto GP šampionatu. Osvojio je tek deseto mesto sa 14 sekundi zaostatka u odnosu na pobednika Marka Markesa, njegovog klupskog druga u Repsol Hondi.

Do trijumfa Markesa, Honda je prolazila kroz težak period u 2021. godini. Nisu uspeli da se domognu nijednog podijuma, najbolji plasman ostvario je Japanac Nakagami u Herezu, kada je bio četvti.

povezane vesti

Espargaro smatra da bi od Velike nagrade Nemačke sve trebalo da krene bolje za japanskog proizvođača.

Posle Markovog trijumfa, jasno je da imamo motocikl koji može da pobeđuje. Markes mi je otvorio oči. Naravno njegovi vozački kvaliteti su neverovatni, ali ne bi uspeo da nema kompetitivnu mašinu. Moram da izvučem 100 posto mogućnosti iz motora, onako kako je on to uradio“, istakao je Espargaro.

Španski vozač je istakao da u narednom periodu i on mora da se dokaže.

Pokušaću da kopiram Markov način vožnje, da uhvatim njegove linije. Od ovog trenutka više nema izgovora. Moram da radim ono što on radi ili sam jednostavno suviše spor za ovaj motocikl“, rekao je Espargaro.

U generalnom plasmanu Moto GP šampionata Espargaro zauzima 12. mesto sa 35 poena. Ubedljivo vodi Fabio Kvartararo sa 131. bodom.

Komentari

Vaš komentar