Espargaro se vraća u Teh3 – koji postaje Gasgas fabrički tim

Moto GP 19. avg 202213:481 komentar
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Mlađi od braće Espargaro Pol karijeru će od naredne sezone nastaviti u Teh3 timu, koji će postati Gasgas fabrički tim, potvrđeno je na „Red Bul ringu“, gde se ovog vikenda vozi Velika nagrada Austrije.

Povezane vesti

Gasgas ulazi u kraljevsku klasu kroz partnerstvo sa francuskim timom, ali uz saradnju sa kompanijom KTM, po kojoj će vozači tog tima imati identične motore kao oni koji će braniti boje fabričke ekipe.

Jedan od tih vozača biće Espargaro, koji je prethodno branio boje Teh3 tima tri godine, ali je tada vozio Jamahu M1. Šampion Moto2 kategorije iz 2013. godine je potom četiri sezone proveo u fabričkom timu KTM, da bi prošle sezone prešao u Repsol Hondu. Ipak, ta saradnja nije donela očekivane rezultate, što potvrđuje činjenica da mu je najbolji rezultat bio drugo mesto.

Španca će u Hondi zameniti njegov sunarodnik Đoan Mir, što još nije zvanično potvrđeno, ali je samo pitanje vremena kada će se to desiti. Što se tiče drugog mesta u Gasgasu činilo se da će ono pripasti Remiju Gardneru, koji trenutno vozi za Teh3, ali je prilikom prezentacije novog projekta otkriveno da postoji opcija za povratak Migela Oliveire. I to iako je Portugalac pre nekoliko nedelja, kada je ostao bez mesta u KTM, rekao da bi za njega to bio korak unazad. Austrijski tim je još ranije potvrdio dolazak Džeka Milera iz Dukatija, dok je Bred Binder još ranije potpisao višegodišnji ugovor.

SK

Gasgas je, inače, španska kompanija koja je od 2019. godine deo Pirer grupacije, u kojoj su još i KTM i Huskvarna, a već godinama se zajedno sa Asparom takmiči u Moto2 i Moto3 kategoriji.

Moto GP šampionat je ovog vikenda u Austriji, a kompletnu akciju možete da pratite na Sport Klubu, u SBB mreži i na EON platformi.

Komentari

Vaš komentar