Espargaro: Što pre se Markes vrati, ja ću biti brži

Moto GP 22. feb. 202114:15 > 14:175 komentara
Podeli:
Pol Espargaro
Honda Racing Corporation

Novi vozač Repsol Honde Pol Espargaro rekao je da zna da će biti pod velikim pritiskom pred ovogodišnji Moto GP šampionat, posebno jer nije poznato kada će njegov timski kolega Mark Markes biti spreman za povratak na stazu.

Povezano

Espargaro će biti treći Markesov timski kolega u poslednje tri godine, ali se osmostruki svetski šampion još oporavlja od preloma nadlaktice koji je doživeo na otvaranju prošle sezone u Heresu. Njih dvojica su, inače, već bili u istom timu u nižim kategorijama.

Stariji od dvojice Španaca je u japanski tim stigao posle četiri godine provedene u KTM, a prethodno je vozio za Teh3 Jamahu. U svakom od tih timova imao je drugačiju ulogu, a sada se prvi put nalazi u timu koji konkuriše za najviši plasman.

Uvek sam do sada morao da radim sa svojim timskim kolegom. U Jamahi je posebno bilo tako, pošto u satelitskom timu nemate isto što i fabrički vozači. U KTM smo svi bili novi, morali smo zajedno da radimo, a Honda ima pobednički motor, nema tolike potrebe za saradnjom jer je paket veoma dobar. Ali, to ne znači da će moj i Markov odnos biti loš jer čak i ako ne pomažete jedan drugome atmosfera u boksu mora da bude dobra“, naglasio je Espargaro.

Zbog pandemije koronavirusa, plan predsezonskih testiranja je poprilično promenjena, pa će svi vozači nove motore moći da upoznaju tek u Kataru, gde će se i voziti prve dve trke. To će biti poseban problem za Espargara, s obzirom na to da se KTM i Honda poprilično razlikuju, iako je u njihovom razvoju učestvovao isti čovek – Dani Pedrosa.

Mark Markes, Pol Espargaro
Honda Racing Corporation

Neće biti sjajan početak, ali nema izgovora. Svi smo znali da će predsezona biti kratka, već smo pričali o planu i napravili smo ga tako da sve pokrijemo, izbegnemo probleme i budemo spremni za prvu trku. Svakako me čeka veliki pritisak, od mene svi očekuju da pobeđujem jer sam došao u Hondi. Biće mnogo emocija tokom testiranja, posebno jer sam navikao na drugačiji motor, koji sam ja razvijao. Ne znam šta me čeka, kakav ću biti, da li će pet dana biti dovoljno, biće grešaka, padova, ali sam uzbuđen“, ističe Espargaro.

Španski motociklista je istakao da planira da stigne u Katar nekoliko dana pre početka testiranja da bi prošao kroz sve podatke sa inženjerima, a posebno će se koncentrisati na to kako je Markes uvek izvlačio maksimum iz Honde.

Pregledaću sve podatke, proći ću krivine, različite situacije da bih video kako je Mark u određenim uspeo da se spase jer je to deo Hondinog DNK. Moram da naučim što više od njega. Pritisak je veći jer Mark nije tu, ali tu su i Aleks i Taka iz LCR Honda, oni su veoma brzi, a zajedno sa Štefanom, koji će takođe biti prisutan odradićemo veliki posao. Mnogo ću svakako naučiti od Marka, videćemo kada će se pridružiti timu, nadam se što pre. Potreban nam je jer je on najbrži na tom motoru, a što više naučim od njega biću brži jer boljeg od njega na svetu nema“, otkrio je Espargaro.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje 28. marta i moći ćete da ga pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar