Espargaro vozio sa slomljenom petom desne noge

Moto GP 8. avg 202216:3719 komentara
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Aprilije Aleš Espargaro vozio je u nedelju na Silverstonu sa slomljenom petom.

Espargaro se povredio na četvrtom slobodnom treningu kada je pao sa svoje Aprilije u 12. krivini. Bilo je jasno da povreda nije ni laka ni naivna, jer su Aspargara bukvalno stavili na motor u kvalifikacijama. Uspeo je da obori rekord staze, pre nego što je to za rukom pošlo još petorici vozača pa je kvalifikacije, sat posle vremena nakon pada, završio na šestom mestu. Ipak, uspeo je da maksimalno umanji štetu ako se u obzir uzmu i rezultati Fabija Kvartarara.

Dan nakon trke stigla je i vest da je Espargaro vozio sa slomljenom petom. To su rezultati prtraga u Barseloni, u bolnici koju posećuju gotovo svi Moto GP vozači. Povreda je prvobitno promakla lekarima koji su ga pregledali na gridu.

„Aleš Espargaro ima prelom pete desne noge. Povreda ne zahteva operaciju, Alešu je određeno sedam dana mirovanja i odmaranja. Tokom tog perioda moraće da koristi štake kako ne bi zamarao povređeno stopalo. Cilj je da bude potpuno spreman za sledeći trkaćki vikend“, navedeno je u kratkom saopštenju Aprilije.

Ono što sledi u Moto GP šampionatu je trka na Red Bul ringu u Austriji od 19. do 21. avgusta.

Komentari

Vaš komentar