Gerlofu čudno što deli garažu sa Rosijem

Moto GP 24. jun 202120:492 komentara
Podeli:
Geret Gerlof
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Geret Gerlof koji će ovog vikenda zameniti povređenog Franka Morbidelija na Petronas Jamahi kaže da će mu biti neobično da deli garažu sa legendom Moto GP Valentinom Rosijem.

Geret Gerlof vozi za Jamahu u Superbajku i prošle godine je vozio na dva treninga umesto Valentina Rosija koji je čekao negativan test na koronavirus kako bi tog vikenda moga da vozi trku.

Gerlof će sada biti timski kolega Rosiju jer će menjati Morbidelija i kaže da je oduševljen što će deliti garažu sa devetostrukim svetskim šampionom.

 

„Nisam video Valentina danas, ali čudno je bilo ući u boks i videti njegov tim i motor koji sam vozio prošle godine. Sada sam na drugoj strani garaže, zanimljivo je i nadam se da ću ga videti uskoro“, rekao je Gerlof.

Amerikanac nikada nije vozio u Asenu, ali kaže da poznaje stazu dovoljno dobro jer je godinama gledao trke vožene na ovoj stazi.

„Osećam kao da poznajem stazu jer sam toliko trka odgledao tokom života, sajt Moto GP ima i posebne kamere na motorima koje daju drugačiju sliku. Izgleda kao sjajna staza koja bi mogla da odgovara Jamahama i uzbuđen sam zbog izlaska na stazu u petak“, rekao je Gerlof pa se osvrnuo na momenat kada je saznao da će voziti umesto Morbidelija:

„Sve se dogodilo veoma brzo. Vraćao sam se iz Navare sa testiranja kada sam dobio sam poruku. Bilo je praktično u posednjem momentu, ali zahvaljujući timu imam sve što mi je potrebno za petak“, zaključio je.

Akciju iz Asena pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar