Honda ostaje verna svojim bojama

Moto GP 22. feb. 202112:56 > 12:581 komentar
Podeli:
Repsol Honda
Honda Racing Corporation

Repsol Honda predstavila je motor za ovogodišnji Moto GP šampiona, a tom prilikom Mark Markes se prvi put pojavio u javnosti u timskim bojama od prošlogodišnje Velike nagrade Andaluzije.

U odnosu na prethodne sezone nema velikih promena u izgledu samog modela RC213V. Boje fabričkog tima Honde ove sezone braniće Markes, iako se još ne zna kada će se tačno vratiti na stazu, i Pol Espargaro, koji je u prethodne četiri godine vozio za KTM.

Osmostruki svetski šampion nije vozio od prošlog jula, zbog loma nadlaktice tokom prve trke sezone u Heresu. Markes je pokušao da vozi nedelju dana kasnije na istoj stazi, ali se povukao iz ostatka vikenda i propustio je ostatak sezone.

U poslednjih sedam meseci Markes je tri puta operisan, a Honda je pre dve nedelje objavila da je ruka konačno počela da mu zarasta. On sam je istakao na prezentaciji novog motora da ne može da predvidi kada će biti spreman za povratak. Trenutno su male šanse da će Markes voziti testiranja u martu, kao i da će voziti prvu trku sezone, Veliku nagradu Katara, 28. marta.

Mark Markes, Pol Espargaro
Honda Racing Corporation

Honda je u Markesovom odsustvu prvi put od 1982. godine sezonu u kraljevskoj klasi završila bez ijedne pobede. Dva podijuma japanskom timu doneo je Aleks Markes, Markov mlađi brat, koji će u naredne dve sezone voziti za LCR Hondu. Starijeg Markesa je tokom cele sezone menjao test vozač Štefan Bradl, a najbolji rezultat bilo mu je sedmo mesto na poslednjoj trci u Portugalu.

Čini se da će Markesa dok se ne oporavi i ove sezone menjati Bradl, a Espargaro je postao njegov treći timski kolega za tri godine. Pre dve godine boje Honde branio je Horhe Lorenco, koji se iznenada povukao na kraju sezone, pa ga je nasledio Markes, a još pre početka prošlogodišnjeg šampionata potvrđen je dolazak Espargara.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje 28. marta i moći ćete da ga pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar