„Hondine boje za mene znače slavu“

Moto GP 19. jan. 202110:521 komentar
Podeli:
Pol Espargaro
Honda Racing Corporation

Pol Espargaro kaže da mu je prelazak u Hondu ostvarenje sna, a kako se nova sezona i njegov debi u novom timu primiču ima i jasne planove i ciljeve.

Espargaro kaže da je nositi boje Honde nešto zaista fantastično.

„Gledao sam najbolje vozače kako pobeđuju u trkama i osvajaju titule noseći ove boje. Za mene one znače slavu. Znači da imaš sve u svojim rukama. Znače da si tomo gde svi žele da dođu do uspeha i da si tamo gde svi žele da budu. Od kada vozim, ovaj tim je na podijumu praktično u svakoj trci i videti svoj broj u tim bojama je neverovatno. To je nešto posebno. Od početka sam jasno znao gde želim da budem i gde vidim sebe, želeo sam da vidim za šta sam sposoban. Najbolji način da to utvrdiš je da budeš u najboljem timu na svetu, sa najboljim motorom i uz najboljeg vozača na svetu. Mislim da sam u Hondu došao u najboljem momentu za moju karijeru. A kada si u pravo vreme na mestu na kojem želiš da budeš, to je ostvarenje sna“, rekao je Espargaro.

Espargaro je zadovoljan motorom i uveren je da će odgovarati njegovom stilu vožnje. Cilj za sezonu 2021. je jasan – Espargaro želi da pobeđuje.

„Cilj za novu sezonu ne može da bude ništa sem pobeđivanja, možda i titule. Imao sam dobru godinu iza sebe, ali moram da napredujem, mogu da budem bolji i spreman sam da za to naporno radim. Prva godina sigurno neće biti laka, ali nisam ni došao u Hondu da se borim da buem među šest najboljih, došao sam da ostvarim svoj najveći cilj i budem Moto GP šampion jednog dana“.

Espargaro je rekao da on sa svoje strane Hondi donosi naporan rad i strast i ljubav prema sportu, a nada se da će doneti i rezultate jer Honda nije tim u kome možeš da budeš zadovoljan ako si deseti. Novi Hondin vozač srećan je i zbog činjenice da će mu timski kolega biti Mark Markes.

„Mark je jedan od razloga što sam želeo da budem ovde. Godinama sam se takmičio sa Markom i u drugim kategorijama i bilo je zabavno. Rastao sam uz njega boreći se iz trke u trku i smatram da me je to učinilo boljim vozačem. Kada se boriš sa jednim od najboljih u svom sportu onda i sam brže napreduješ. Najbolji način za napredak je da uz sebe imaš nekoga ko je jednako dobar kao ti ili bolji. Zato sam tu, želim da vidim gde sam u odnosu na Marka koji je svakako jedan od najboljih na gridu“.

Komentari

Vaš komentar