Horhe Martin nokautirao Kvartarara za novi pol u Špilbergu

Moto GP 14. avg. 202114:53 > 15:083 komentara
Podeli:
Jorge Martin
GEPAxpictures xManfredxBinder

Horhe Martin je opet uzeo pol poziciju u Špilbergu pred Veliku nagradu Austrije sa vremenom 1:22.643. On je u poslednjim momentima uspeo da uzme pol poziciju od Fabija Kvartarara i ujedno da postavi rekord staze.

Horhe je imao dakle 34 hiljaditinke više u odnosu na Fabija Kvartarara, dok je treći bio Frančesko Banjaja. Italijan nije uspeo da vozi ispod 1:23 ša je imao vreme 1:23.063. U drugom startnom redu će biti Žoan Zarko, Mark Markes i Džek Miler, a u najboljih deset su i Đoan Mir, Aleš Espargaro, Migel Oliveira i Bred Binder.

Fabio Kvartararo je pri prvom izlasku na stazu odmah napravio najbrže vreme. Ne samo da je to bilo najbrže vreme dana već i istorije. Francuz je postavio rekord staze, a pratio ga je Mark Markes i Žoan Mir.

U nastavku su ostali pokušavali da naprave što bolji rezultat, ali jedino je Frančesko Banjaja uspeo da se popne do trećeg mesta na minut i po do kraja. Peko Banjaja je u narednom krugu opet probao da nadmaši aktuelnog lidera u generalnom plasmanu ali je u trećem sektoru posrnuo u svom poslednjem brzom krugu.

Još jedan kandidat je bio i Džek Miler ali i on je posrnuo u sredini staze i nije mogao da nadmaši Fabija.

Kada je vreme isteklo i Horhe Martin je imao dobar krug. Bio je dobar u prva dva sektora, odvezao je i treći odlično, a baš su tu ostali vozači gubili vreme. Vozač Pramaka je imao i zavetrinu i u samoj završnici je uzeo pol poziciju i oborio rekord staze. Horhe je tako nokautirao Fabija koji je već video sebe na prvom startnom mestu.

Komentari

Vaš komentar