Jamaha ima „popust“ za Rosijev tim

Moto GP 15. maj. 202113:234 komentara
Podeli:
Valentino Rossi
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Kako pišu italijanski mediji Rosijev tim VR46 će u sledećoj sezoni voziti Jamahine motocikle koje će dobiti po nižoj ceni u odnosu na onu koju plaća Petronas.

Poznato je da će od naredne sezone tim Valentina Rosija postojati u MotoGP šampionatu. Zna se da će sponzora imati u Saudijskoj Arabiji, a ne zna se naravno još uvek ko će voziti u VR46 ekipi ni koje će motocikle koristiti. Negde je prvi utisak da će Rosi dobiti Jamahine motocikle s obzirom na to da on ima veoma dobru saradnju tokom proteklih godina sa japanskom fabrikom. Ipak priča se da je moguće da će motocikli biti Dukatijevi ili Aprilijini.

Sigurno je da Suzuki neće biti Valeov izbor jer je taj proizvođač poručio da neće imati satelitski tim. Petronas, VR46 i Gresini imaju na raspolaganju zato tri proizvođača: Jamahu, Dukati i Apriliju.

Šef Petronas Jamaha Sepang ekipe Razlan Razali je ovog vikenda ostao u Kuala Lumupuru kako bi pregovarao o novom ugovoru sa Petronasom, a takođe i da razmatra opcije u slučaju da se Jamaha okrene Doktoru. Razali bi mogao da razgovara sa Dukatijem i sa Aprilijom, a u padoku se priča da je Jamaha naklonjenija Valentinu Rosiju i da bi mu motocikle davala po daleko nižim cenama.

Pitanje je međutim da li Rosi želi Jamahu. Aramko je glavni sponzor Rosijevog tima, a taj saudijski proizvođač nafte ima odličnu saradnju sa Dukatijem. Tu mnogi vide ključni razlog da VR46 ima italijanske motocikle. Takođe i Gresini tim bi mogao da izabere Dukatijeve motore, pa ne bi bilo čudno da naredne sezone imamo čak osam Dukatijevih mašina na startno ciljnom pravcu.

Komentari

Vaš komentar