Kiša pokvarila FP2 u Asenu, Maverik prvi, opasan pad Marka

Moto GP 25. jun. 202115:14 > 15:318 komentara
Podeli:
Maverick Vinales
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Posle dva slobodna treninga pred Veliku nagradu Holandije najbrži je bio Maverik Vinjales. Drugi trening je pokvarila kiša koja je umalo koštala Marka Markesa teške povrede.

Marku se tokom drugog treninga desio takozvani „hajsajd“ i imao je ozbiljan pad posle kog je ipak ustao i hodao normalno. Deluje da je osmostruki svetski šampion dobro i očekuje se da on nastavi trkački vikend.

Maverik Vinjales je još na prvom treningu ostvario najbolje vreme dana 1:33.072 i niko nije uspeo taj krug da nadmaši u drugoj sesiji. On je sam na drugom treningu imao vreme 1:33.241 koje je takođe bilo najbolje na drugom treningu. Pol Espargaro je takođe imao nabrže lično vreme u petak tokom jutarnjeg treninga sa 1:33.183, a Migel Oliveira se popeo na treće mesto sa vremenom 1:33.400. Njega je ostvario popodne.

Četvrti je bio Fabio Kvartararo, peti Aleks Rins, šesti Mark Markes, sedmi Đoan Mir, osmi Žoan Zarko. U Q2 su za sada kako stoje stvari Dnailo Petrući i Aleš Espargaro. Džek Miler je imao tek 12. vreme, 14. Frančesko Banjaja, a 17. Valentino Rosi.

Tokom drugog treninga su se uslovi bitno promenili tako da su neki vozači uspeli da poprave svoja vremena sa jutarnje sesije, a zatim je počela kiša i krugovi su bili osetno lošiji.

Komentari

Vaš komentar