Konačno i zvanično: Maks Bjađi je Moto GP legenda

Moto GP 27. maj. 202213:10 > 13:122 komentara
Podeli:
Maks Bjađi
Jelena Trajković

Tri godine nakon što je Maks Bjađi imenovan Moto GP legendom konačno je upriličena i ceremonija na kojo je to potvrđeno.

Četvorostruki svetski šampion u klasi do 250 kubika (1994, 1995, 1996. i 1997. godine) i tri puta vicešampion u kraljevskoj klasi svakako je dobio ono što je zaslužio.

Bio je jedan od najvećih rivala legendarnom Valentinu Rosiju, a upisao je 42 pobede i 111 podijuma uz to. Uz dve titule u Superbajku.

„Ovo je poseban dan za mene, hvala Karmelu i Dorni koji su ovo omogućili. Hvala i svima sa kojima sam radio – Aprilijom, Hondom, Jamahom, ovde su ljudi koji su me podržavali u dobrim i lošim trenucima. Život se nastavlja posle trkanja. Moja porodica je bila uz mene sve vreme, moja deca su tu i za mene je ovo emotivno jer mogu sa kažu “moj tata je legenda”, pre 20 godina nisam ni razmišljao o tome. Sada smo u drugoj etapi svog života, imam svoj tim i želim da stvaram nove vozače, možda i šampione, ko zna“, rekao je Bjađi na ceremoniji.

Maks Bjađi
Jelena Trajković

„Svake godine sam imao posebni motor, ali ako bih bio romantičan rekao bih dvotaktni jer oni više ne postoje i oni su posebni. I dalje je u mom srcu“.

„Ne bih promenio ništa, ne žalim ni za čim, to što sam kao manijak kada radim mogu neke sitnice, ali zadovoljan sam svojim životom. Ovo smo postigli zajedno, postigli smo nešto veliko, ne bih to menjao nikada“, zaključio je legendarni vozač.

Maks Bjađi
Jelena Trajković
Komentari

Vaš komentar