Kračlou menja Morbidelija u Austriji i Britaniji

Moto GP 28. jul. 202113:342 komentara
Podeli:
Kal Kračlou
Petronas Yamaha SRT

Britanski motociklista Kal Kračlou voziće za Petronas Jamahu na naredne tri trke, pošto će Franko Morbideli morati da ih propusti zbog povrede.

Italijan je morao na operaciju kolena pred Veliku nagradu Holandije krajem prošlog meseca, pošto je pogoršao stanje povrede koju je doživeo ranije tokom godine na treningu.

MotoGP 2021.

Morbideli je već propustio trku na „Asenu“, a biće van staze barem do Velike nagrade Aragona, koja je na programu 12. septembra. Do tada se voze dve trke na „Red Bul ringu“ (Velike nagrade Štajerske i Austrije) i jedna na „Silverstonu“, na kojima će Kračlou biti timski kolega Valentina Rosija.

Sjajno je što sam ponovo dobio priliku da vozim Jamahu test vozač i što ću moći da uskočim kada je to potrebno. Radujem se što ću biti deo Petronas Jamahe na tri trke, jasno je da okolnosti nisu najbolje i želim Franku brz oporavak, nadam se da će se vratiti na pravi način posle operacije kolena, bio je fantastičan u poslednje dve godine“, rekao je Kračlou i dodao, „Mislim da je teško postaviti ciljeve za ove tri trke, pošto će se sve svoditi na bolje razumevanje motora, pošto sam proveo malo vremena na njemu ove godine. Dobra stvar je što mogu da uporedim motore i trebalo bi da prikupim mnogo podataka za Jamahu. Biće to kao bacanje u vatru jer je kraljevska klasa izuzetno konkurentna, ali se radujem tome jer će biti lepo vratiti se trkanju“.

Kračlou je objavio povlačenje na kraju prošle sezone, a potom je preuzeo ulogu Jamahinog test vozača. Britanac je u najjačoj kategoriji debitovao na Jamahi, kao član Teh3 tima i od 2011. do 2013. je šest puta stigao do podijuma. Potom je prešao u Dukati, a od 2015. godine je vozio za LCR Hondu, sa kojom je ostvario tri trijumfa.

Kračlou, inače, neće biti jedini vozač koji se vraća iz penzije na Velikoj nagradi Štajerske, 8. avgusta, pošto je Dani Pedrosa dobio specijalnu pozivnicu kao vozač KTM rejsinga. Kompletnu akciju iz Špilberga moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba naredne nedelje.

Komentari

Vaš komentar