KTM ispunjava Petručiju želju – sve je bliži Dakaru

Moto GP 27. avg 202115:331 komentar
Podeli:
Danilo Petruči
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Italijanski motociklista Danilo Petruči rekao je da je odlučio da prihvati ponudu koju mu je dao KTM, tako da će promeniti disciplinu, s ciljem da se 2023. godine nađe na Dakar reliju.

Povezano

Petruči će na kraju ove sezone ostati bez mesta u Moto GP šampionatu, pošto su KTM i Teh3 odlučili da angažuju Remija Gardnera i Raula Fernandesa, koji stižu iz Moto2.

Iz austrijske kompanije su se pre nekoliko nedelja odlučili na čudan potez po kojem su za Fernandesovu promociju objavili usred treninga kraljevske klase, pa su Petruči i Iker Lekuona to saznali pošto su sišli sa svojih motora.

KTM je, međutim, Italijanu ponudio mesto u timu za relije koje bi mu omogućilo da se nađe na Dakaru, što je Petručijeva velika želja. Pominjalo se da bi Italijan mogao da pređe u Svetski superbajk šampionat, ali mu je samo Honda nudila mesto u fabričkom timu, pa je odlučio da prihvati ponudu austrijske kompanije.

Nema nekih novih vesti, pregovaram sa KTM. Počinjemo da pravimo plan za ’off road’ u budućnosti. Iskreno to je ono što najviše želim, najviše volim da vozim takve motore“, rekao je Petruči, „Nisam dobio nikakvu ponudu iz Superbajka, ali ništa me ne može i zadovoljiti. Bar mi je KTM predložio nešto što mi se baš sviđa. Razgovarao sam sa vozačima iz relija, to je potpuna suprotnost mom svetu. Nekad spavate u šatoru i probudite se u četiri da biste u pet započeli specijal, a nekad vam treba 500 kilometara da biste stigli do cilja. Ali, to je ono što želim, volim da vozim motore u različitim uslovima i na drugačijim terenima. Više se vozi nego što se priča i pozira“.

Petruči je u kraljevskoj klasi od 2012. godine, a od tada je vozio za Ajodu, Pramak Dukati i fabrički tim Dukatija, pre prelaska u Teh3 na početku ove sezone. Na 162 trke ostvario je dve pobede, obe na Dukatiju, a još osam puta se našao na podijumu.

U Moto GP šampionatu se ove nedelje vozi Velika nagrada Britanije, a akcija sa „Silverstona“ čeka vas na Sport Klubu 2.

Komentari

Vaš komentar