KTM predstavio motor za „sledeći nivo“

Moto GP 12. feb 202112:00 > 12:572 komentara
Podeli:
KTM
© KTM Images/Sebas Romero

KTM rejsing predstavio je izgled svog motora za predstojeći Moto GP šampionat, a tom prilikom otkriveno je i novo farbanje koje će se naći na motociklima satelitskog tima austrijske kompanije Teh3.

Sezona koja počinje krajem marta u Kataru biće peta za KTM u kraljevskoj klasi, a treća od početka saradnje sa Teh3.

Prošlogodišnji šampionat bio je i te kako uspešan za KTM, pošto je Bred Binder u Brnu timu doneo prvu pobedu u istoriji, a potom je Migel Oliveira braneći boje Teh3 još dva puta stigao do najvišeg stepenika pobedničkog postolja. Zbog toga je austrijski proizvođač ostao bez koncesija, ali će biti jedini tim bez njih koji će sezonu započeti sa potpuno novim motorom, pošto mu je bilo dozvoljeno da ga razvija, za razliku od ostalih u koje spadaju Honda, Jamaha, Dukati i Suzuki.

Binder je zadržao svoje mesto u timu, dok je na mesto Pola Espargara, koji je prešao u Repsol Hondu, stigao Oliveira. Boje Teh3 braniće Iker Lekuona i Danilo Petruči.

Bred Binder Bred Binder
© KTM Images/Sebas Romero
Iker Lekuona Iker Lekuona
© KTM Images/Sebas Romero
Migel Oliveira Migel Oliveira
© KTM Images/Sebas Romero
Danilo Petruči Danilo Petruči
© KTM Images/Sebas Romero

Celokupno putovanje do sada je bilo san, ali je i sam projekat bio da postanemo pobednici u kraljevskoj klasi i sjajno je pogledati unazad i shvatiti da imamo te trijumfe. Ali, definitivno ne želim da kažem da smo već kandidati za titulu. Smatram da taj pritisak treba da bude na ostalima u šampionatu, ali smo presrećni što nam se san ostvario, te pobede su činjenica, stoje na papiru, i definitivno želimo još“, rekao je prvi čovek KTM rejsinga Pit Bajrer.

I dok je fabrički tim zadržao sada već tradicionalno farbanje, Teh3 je promenio boje zbog rastanka sa dosadašnjim glavnim sponzorom Red Bulom. Francuski tim će sada imati motor u bojama koje su karakteristične za KTM brend – narandžastoj i crnoj.

Kada pogledate taj motor tera vas da se smešite i to je veoma jasna poruka: KTM je stigao u Moto GP. Ne mogu da dočekam da ga vidim u trci jer svi motori izgledaju sjajno kada se bore za dobre pozicije. Mi smo se već zaljubili u ovaj dizajn, a on ima jasnu poruku“, naglasio je Bajrer.

Po sadašnjem planu nova Moto GP sezona bi trebalo da počne 28. marta trkom za Veliku nagradu Katara, a moći ćete da je pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar