Kvartararo: Bio je potpuni haos

Moto GP 16. maj. 202119:413 komentara
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Fabio Kvartararo završio je trku u Le Manu na trećem mestu samo nedelju dana nakon operacije ruke koju je imao. Njegov timski kolega Maverik Vinjales na kraju je bio deseti.

„Ovo je bila najčudnija trka u mom životu. Nikada nisam imao ovakvo iskustvo. Bili smo veoma brzi na početku, a onda je počela kiša. Video sam da su Maverik i Džek vozili malo opreznije u prve krivine i pomislio sam ‘OK, idem u napad’. Ali, onda sam ušao u devetu krivinu gde je jako padala kiša, motor je počeo da se kreće levo-desno bez kočenja. Tada sam samo mislio da će biti dobro ako uspem da dođem do boksa. I stigao sam na vreme, ali sam skoro poželeo da uđem u Bastijaninijev boks. Pa sam onda zamalo uzeo Maverikov motor, bio je potpuni haos. I to što sam se uz sve to našao na podijumu je zaista sjajno. Nikada nisam vozio u ovako promenjivim uslovima. Zaista sada ne brinem o vodećem mestu u šampionatu, imamo još 14 trka do kraja, ali ovaj rezultat je dobar jer pokazuje da radimo dobar posao. Malo sam se zabrinuo danas zbog uslova, ali u narednim trkama samo treba da nastavimo sa dobrim radom korak po korak“, rekao je posle trke Kvartararo.

„Bilo je jasno da, ako ne bude kiše, danas imam priliku da pobedim. Počeo sam dobro i sa drugog mesta prešao u vođstvo. Osećaj je bio sjajn, nisam se tako dobro osećao na motoru od Katara i zaista sam mislio da mogu do pobede. Ali kada je posle dva kruga počela kiša, izgubio sam koncentraciju jer sam bio veoma razočaran. Napravio sam grešku, otišao široko i izgubio mnogo vremena. Dva kruga sam bio veoma spor i više ništa nisam mogao da uradim. Ali, sa pozitivne strane bilo mi je važno da imam dobar start, prošlo je neko vreme od kada mi je to pošlo za rukom. Znamo da imamo potencijala za Muđelo“, rekao je Vinjales.

Komentari

Vaš komentar