Kvartararo: Bio sam dobar na suvom; Banjaja: Ipak zadovoljan

Moto GP 15. avg. 202121:3223 komentara
Podeli:
Fabio Kvartararo
REUTERS/Yves Herman

U nedelju je na programu bila 11. trka Moto GP šampionata, a vodeći u generalnom plasmanu ostao je Francuz Fabio Kvartararo, uprkos tome što nije konkurisao za sam vrh na trci za Veliku nagradu Austrije. Posle trke govorio je da ipak ima elemenata kojima može da bude zadovoljan.

U trci na „Red Bul Ringu“ je posle uzbudljivog finiša do pobede došao Južnoafrikanac Bred Binder, Frančesko Banjaja je bio drugi, a na podijum se popeo i Horhe Martin.

Povezano:

Bio sam tako blizu pobede, ali sam ipak srećan jer smo dobro radili. Propustio sam Markesa kada sam video prve kapi kiše. Želeo sam da vidim šta će uraditi jer nisam znao da li treba da promenim motocikl. Posle prvog kruga na pneumaticima za kišu sam uspeo da nađem ritam i preteknem mnogo vozača“, izjavio je posle trke Frančesko Banjaja.

Recimo da sam zadovoljan time kako sam vozio na suvoj stazi. Bio sam u vrhu, ali dok nije počela da pada kiša nisam razmišljao o poziciji u šampionatu. Dosta je strašno bilo kada sam preticao jer sam bio između Martina i Markesa, nisam imao gde da odem. Snažno sam zakočio, impresionirao sam čak i sebe. Ispalo je dobro, ali sam nažalost ostao bez petog mesta zbog svoje greške“, rekao je vodeći u generalnom plasmanu Fabio Kvartararo, koji je trku u Špilbergu završio na sedmoj poziciji.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Britanije na „Silverstonu“ 29. avgusta. Direktan prenos moći ćete da pratite na Sport klubu.

Kvartararo i dalje ima ubedljivu prednost u šampionatu, pošto drži čelo sa 181 bodom, dok Banjaja i Mir imaju po 47 manje. Zarko je četvrti sa 132 boda.

Komentari

Vaš komentar