Kvartararo: Kakav ritam – biću brz dok god razmišljam ovako

Automoto 18. apr. 202118:2412 komentara
Podeli:
Fabio Quartararo
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo trijumfovao je na trećoj trci sezone u Moto GP šampionatu, a govoreći za medije posle velike pobede izjavio je da je trenutno veoma samouveren i da očekuje da će nastaviti sa dobrim rezultatima.

Francuz je na stazi „Algarve“ stigao do druge pobede u šampionatu zaredom.

Moto GP:

Dobro je ponovo imati ovakav stav – osećam da sam pun samopouzdanja. Posle Dohe, i ovde sam se osećao sigurno u sebe. Znamo šta treba da uradimo da bismo bili na vrhuncu. Dok god imam ovaj osećaj, biću brz. Na današnjoj trci koncentrisao sam se samo to kako vozim. Kakav je to bio ritam – nisam ga očekivao! Bio sam na oko pola sekunde od mog kvalifikacionog kruga, to je bilo sjajno“, izjavio je 21-godišnji Fabio Kvartararo posle trijumfa u Portugalu.

Osećao sam pritisak jer je Aleks Rins bio iza mene. Želeo sam da napravim veću prednost, ali on je tada napravio grešku. Vozio sam dobro i lako i uspeo sam da se odvojim od Banjaje. Čitav tim je odradio fantastičan posao i osvojili smo bitne poene. Sada idemo na jednu od mojih omiljenih trka – Heres. Jedva čekam da vozimo tamo“, rekao je vozač Monster Enerdži Jamahe.

Posle tri trke, Kvartararo ima 61 bod na prvoj poziciji u šampionatu, a slede ga Banjaja sa 46 i Vinjales sa 41.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Španije u Heresu 2. maja.

Komentari

Vaš komentar