Kvartararo: Mogao sam da se borim sa Markezom i Oliveirom

Moto GP 25. sep 202214:4711 komentara
Podeli:
Fabio Kvartararo
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo rekao je da su nije potpuno zadovoljan rezultatom ostvarenim na Velikoj nagradi Japana, koju je završio na osmoj poziciji.

Narednog vikenda je na programu Velika nagrada Tajlanda, a akciju iz Burirama moći ćete da pratite ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Branilac titule je povećao prednost u šampionatu MotoGP jer ostali kandidati za zvanje prvaka nisu završili trku – vozač Aprilije Aleš Espargaro je bio tek 16. posle problema pred početak trke, dok je Dukatijev Frančesko Banjaja ostao bez plasmana jer je u poslednjem krugu izleteo u pokušaju da pretekne upravo Kvartarara. Posle takvog raspreta, vođstvo Francuza u poretku se povećalo za osam bodova i sada iznosi ukupno 18 u odnosu na drugoplasiranog Banjaju. Do kraja sezone su ostale još četiri trke i nema sumnje da nas očekuje još dosta uzbuđenja.

VN Japana:

„Uzevši sve okolnosti u obzir, dobro je što sam osvojio osam bodova. Međutim, nisam zadovoljan jer mislim da sam mogao da se borim za najviši plasman, sa izuzetnom pobednika Džeka Milera, koji je bio znatno bolji od ostalih u Motegiju. Mislim da je pošteno reći da smo mogli da se borimo sa Markom Makrezom i Migelom Oliveirom“, rekao je Kvartararo i dodao:

„Nisam mogao da pretičem, bio sam zaglavljen u saobraćaju – naša trka je bila potpuno drugačija od nastupa ostalih vozača. U prvom i četvrtom sektoru kruga sam gubio previše vremena, dok sam u srednjem delu staze bio konkurentan. Frustriran sam jer sam mogao da budem brži, ali do toga nije došlo. Napravili smo grešku u garaži pred sam start i motor je bio sporiji nego inače.“

Banjaja je u pokušaju da pretekne rivala u borbi za titulu napravio grešku u poslednjem krugu staze i izleteo u trećoj krivini, a posle trke je rekao da mu je drago da nije oborio i vozača Jamahe.

„Nisam video kada je Peko pao, ali sam čuo kada je izleteo. Bio mi je prilično blizu – Dukati je veoma brz, odabir tvrdog pneumatika na zadnjem točku je bio optimalan izbor“, zaključio je lider šampionata.

Komentari

Vaš komentar