Kvartararo našao „šifru“ na M1, novi pad Markesa

Moto GP 18. mar 20229:25 > 9:5332 komentara
AP Photo/Achmad Ibrahim

Fabio Kvartararo imao je najbolje vreme u petak na slobodnim treninzima pred Veliku nagradu Indonezije. On je na drugom treningu završio prvi ispred Morbidelija, Zarka, Martina i Bastijaninija. Vozači Honde su ozbiljno podbacili i oni se nadaju da neće biti kiše u subotu ujutru na trećem treningu jer ako je bude izvesno moraju u Q1.

Kvartararo je na drugom treningu postavio vreme 1:31.608 i bio je za tri stotinke brži od timskog kolege Franka Morbidelija. U sekundi zaostatka je bilo još 16 vozača. Za sada, plasman u Q2 imaju još Žoan Zarko, Horhe Martin, Enea Bastijanini, Džek Miler, Aleš Espargaro, zatim dvojac KTM Bred Binder i Migel Oliveira, kao i Aleks Rins.

Van top 10 su Doviciozo, Vinjales, ali i tandem Honde Pol Espargaro i Mark Markes koji su imali tek 19. odnosno 22. vreme. Pol je inače tokom prvog treninga imao najbolje vreme, ali na drugom, na kom je staza bila suva nije uspeo da se snađe. Markes je imao jedan ozbiljan pad u 11. krivini, ali je srećom prošao bez povreda. To je drugi pad osmostrukog svetskog šampiona u aktuelnoj sezoni.

Ovaj trening je možda bio i ključan jer ako se kiša ponovi u subotu ujutru, onda ostaju vremena koja su napravljena u FP2 i pomenutih deset vozača ide u Q2.

Tokom drugog treninga je Kvartararo uspeo da nađe ritam na svojoj Jamahi pa je najbolje krugove sačuvao za kraj. Tada je uspeo zajedno sa Morbidelijem da izbije na vrh i da obezbedi najbolje vreme i čak rekord staze. Solidni su bili i vozači Dukatija Horhe Martin i Peko Banjaja, dok je uz Markesa velike probleme imao i šampion iz 2020. Đoan Mir.

Na prvom treningu je situacija bila potpnuno drugačija. Prvi je bio Espargaro, drugi Oliveira, a treći Mark Markes, dok su na drugom treningu vozači Honde nestali iz vrha poretka. Fabio Kvartararo je sa druge strane imao tek 16. vreme ali je u drugom treningu znatno popravio učinak i popeo se na sam vrh.

Kvalifikacije za Veliku nagradu Indonezije su u subotu od 8 sati i gledaćete ih na Sport Klubu 1. Pre toga je treći trening u 3.45 i gledajte ga na Sport Klubu 3.

Akciju sa staze Mandalika možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar