Kvartararo: Ne odustajem od titule, spremiću se kao ludak

Moto GP 23. okt 202214:0912 komentara
Fabio Kvartararo
© 2022 YAMAHA MOTOR RACING SRL

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo rekao je da je znao da mora da bude agresivan na startu Velike nagrade Malezije da bi i posle nje zadržao šanse da se bori za titulu.

Pročitajte još

Francuz je zauzeo treće mesto na stazi „Sepang“, iza Frančeska Banjaje i Enee Bastijaninija na Dukatijima. Takav rasplet znači da Banjaja ima 23 boda prednosti u odnosu na Kvartarara pred poslednju trku sezone, u Valensiji 6. novembra, i to pošto je na polovini sezone imao 91 bod zaostatka.

„Start je bio ključan, promenili smo strategiju u odnosu na Australiju, želeli smo da nam pneumatici ostanu sveži za kraj, ali sam bio agresivan na početku jer naš motor nije dobar u čuvanju pneumatika. Morao sam da jurim tri-četiri kruga dok nisam pretekao Marka. Video sam da je Peko dobar na prvom kočenju, pa sam rekao sebi da moram nešto da učinim, u suprotnom će moje šanse za titulu nestati. I imao sam odličan prvi krug, a iako smo sada poprilično daleko u poretku, ne odustajem i želim da završim sezonu na lep način u Valensiji“, rekao je Kvartararo, koji je startovao sa 12. pozicije.

Na Kvartararovu trku i te kako je uticalo to što mu se u jednom trenutku Marko Beceki približio, a iako je razlika u jednom trenutku bila ispod pola sekunde do pravog napada nije došlo, pošto je branilac titule pobegao.

„Trudio sam se da mu pobegnem jer sam znao da ako me pretekne, a Peko pobedi, bio bi šampion. Želeo sam podijum, ali sam znao i da ukoliko me pretekne, imaću šansu da mu uzvratim“, naglasio je francuski motociklista.

S obzirom na to da šansu za titulu ima samo ukoliko pobedi u Valensiji, Kvartararo ističe da je fokusiran da uživa u toj trci i da se nada najboljem.

„Spremiću se kao ludak, pošto znam da mi je jedina opcija da ostanem u konkurenciji da pobedim. Želim da uživam u toj trci, ona je poslednja u sezoni, i da vidim gde sam. Jednostavno moramo da uživamo u toj trci“, rekao je Kvartararo.

Odluka o šampionu pašće 6. novembra na Velikoj nagradi Valensije na stazi „Rikardo Tormo“, uz direktne prenose na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar