Kvartararo: Ne razmišljam više o tituli

Moto GP 29. avg 202120:0514 komentara
Podeli:
Fabio Kvartararo
© 2021 YAMAHA MOTOR RACING SRL

Francuski motociklista Fabio Kvartararo rekao je da previše uživa u borbama za pobede da bi se bavio borbom za titulu, uprkos tome što je trijumfom na Velikoj nagradi Britanije napravio veliki korak ka osvajanju naslova prvaka.

VN Britanije

Vozač Jamahe je na „Silverstonu“ upisao petu pobedu ove sezone i povećao svoju prednost u generalnom plasmanu na 65 bodova u odnosu na svoje najbliže rivale – branioca titule Đoana Mira i Frančeska Banjaju, koji brani boje Dukatija. Mir je posle razočaravajuće trke, koju je završio na devetom mestu zbog problema sa pneumaticima, istakao da je svestan da je odbrana titule za njega sada nemoguća misija, pošto je, kako sada stoji, do kraja sezone ostalo šest trka.

Zaista nisam fokusiran na borbu za titulu. Kada pogledate, ako započnete trku sa 47 poena prednosti, a završite je sa 65, naravno da je to verovatno najvažnija pobeda. Pre početka trke sam sebi rekao da ne razmišljam o tituli barem do posle Mizana. I zapravo, ne želim da razimišljam o tome uopšte jer uživam u borbama i osećam se sjajno na motoru. Čekam sledeću trku kao da je prva i želim da uživam“, naglasio je Kvartararo.

Ukoliko sve trke do kraja sezone završi na trećem mestu, Francuz će bez problema osvojiti titulu, ali naglašava da ta činjenica neće promeniti njegov pristup.

Previše uživam u borbama za pobedu da bih išta menjao. Titule stižu ako ostvarite dobre rezultate. Naravno, ako osetim da na nekoj trci pobeda nije moguća neću praviti glupe greške. Moj pristup će ostati isto, ali znam da ima prostor za manevrisanje. Biće takav da ću doći na stazu, uvideti kakav je naš potencijal i da li imamo priliku da se borimo za pobedu ili podijum“, rekao je vozač Jamahe.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Aragona 12. septembra.

Komentari

Vaš komentar