Kvartararo osvojio peti uzastopni pol

Moto GP 5. jun. 202114:5123 komentara
Podeli:
Fabio Quartararo
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Fabio Kvartararo je osvojio pol poziciju pred Veliku nagradu Katalonije. To je njegov peti uzastopni pol u MotoGP sezoni, dok je drugi Džek Miler, a treći Žoan Zarko. Najbrži krug Francuza je bio 1:38.853, a Miler je bio za 37 hiljaditih delova sekunde sporiji.

Iza Zarka je bio Migel Oliveira, pa zatim Franko Morbideli dok će u prvom startnom redu biti i Maverik Vinjales. Maverik je imao poziv da dođe u boks da zameni gume ali je taj poziv ignorisao tako da je propustio da napravi bolji krug. Sedmi je bio Aleš Espargaro, osmi Bred Binder, deveti Frančesko Banjaja, a deseti Žoan Mir. Na 11. i 12. poziciji će biti Valentino Rosi odnosno Pol Espargaro.

U prvom izlasku na stazu je Kvartararo postavio najbrže vreme, da bi ga na kratko sa prve pozicije sklonio Franko Morbideli. Postavio je Fabio Kvartararo najbrže vreme tada 1:38.853 i to je bilo dovoljno da osvoji pol. U prvom izlasku na stazu je Valentino Rosi imao pad ali je on uspeo da se vrati u boks i da ipak postavi vreme.

U drugom izlasku na stazu je Džek Miler imao odlično vreme, kada je za samo 37 hiljaditinki bio sporiji od Kvartarara, a posle postavljanja tog kruga pao je i završio kvalifikacije. Isto se desilo i Polu Espargaru koji je ostao 12. Kvartararo je iza toga odustao od postavljanja još boljeg vremena, a to mu se umalo obilo o glavu jer je Žoan Zarko imao odličan krug u završnici. Ipak vozač Pramak Dukatija je završio na trećem mestu iza Kvartarara i Milera.

U Q2 nije prošao Mark Markes jer je bio na trećoj poziciji u Q1. Ispred njega su bili Džek Miler i timski kolega iz Honde Pol Espargaro.

Inače Kvartararo je prvi vozač posle sedam godina koji je osvojio pet puta pol poziciju zaredom.

Komentari

Vaš komentar