Kvartararo za SK: Neću spavati do ponedeljka uveče!

Moto GP 24. okt. 202117:38 > 19:559 komentara
Podeli:
Fabio Quartararo
Sport Klub

Fabio Kvartararo je ispisao istoriju u Mizanu, postavši prvi Francuz sa titulom u MotoGP klasi.

Nakon emotivnog slavlja, suza i plesa, u izjavi za Sport Klub izneo je prve utiske, rekao da od uzbuđenja sigurno neće spavati naredne noći.

Na pitanje da li je svestan šta je postigao, novi šampion kaže:

Da budem iskren, još uvek nisam svestan. Cela moja porodica je došla ovde, svi u mom timu su presrećni. Uradio sam nešto o čemu nisam mogao ni da sanjam kada sam imao 15 ili 16 godina i kada sam bio u veoma lošoj situaciji. Veoma sam srećan, nemam reči kojima bih to mogao da opišem.

Tokom vikenda nije želeo da potencira borbu koji je vodio sa Banjajom. Sigurno je bilo teško kada je trka počela.

POVEZANO

Da, veoma sam loše krenuo. Nije bilo lako krenuti sa pozicije sa koje sam krenuo. Pritisak na gumama je bio veliki, nisam mogao da vozim onako kako sam želeo. Prednja guma mi je bila uništena. Trudio sam se da završim na podijumu, ali nisam uspeo. Ali ne zanima me to, danas sam postao svetski šampion. Završio četvrti ili poslednji, svejedno mi je. Samo treba da uživam.

Prva titula za Jamahu posle šest godina?

Uloženo je mnogo rada i žrtve. Moram da uživam u ovome. Nisam ni svestan šta vam govorim, u glavi mi je hiljadu drugih stvari. Neverovatan osećaj.

Neki posebni planovi za slavlje?

Ne znam, ali znam samo da neću spavati. Bar ne do ponedeljka uveče. Nemam nikakav plan, ali sigurno neće biti samo piće“ rekao je novi šampion.

Komentari

Vaš komentar