Marini najbrži za kraj 2022, Oliveira iznenadio

Moto GP 8. nov 202219:1222 komentara
Jelena Trajković

Vozač VR46 tima Luka Marini ostvario je najbolje vreme tokom prvih zvaničnih testiranja za narednu sezonu Moto GP šampionata

Italijan je najbrži krug na stazi “Rikardo Tormo” ostvario u vremenu od 1:30.032 minuta, kojim je za dve desetinke bio brži od svog timskog kolege Marka Becekija. Treći je bio Maverik Vinjales na Apriliji, koji je bio samo pet hiljaditinki iza Becekija, i to pošto je to vreme postavio ranije tokom dana.

Najprijatnije iznenađenje pripredio je Migel Oliveira na premijeri RNF Aprilije, pošto je dan završio na četvrtom mestu, 335 hiljaditinki iza Marinija. Najbolju trojicu sledili su Aleš Espargaro, Fabio di Đanantonio, Bred Binder i Horge Martin.

Ukupno 18 vozača bilo je unutar jedne sekunde na kraju dana, a najviše krugova odvozao je prošlogodišnji šampion Fabio Kvartararo – čak 92, a on je imao deveto vreme, sa pola sekunde zaostatka. Novi šampion Frančesko Banjaja bio je 12, oko desetinku iza Francuza, a dve pozicije iza svog novog timskog kolege Enee Bastijaninija.

Osmostruki svetski šampion Mark Markes testiranja je završio na 13. mestu, dve pozicije ispred svog mlađeg brata koji je debitovao na Dukatiju, a pet ispred novog timskog kolege Đoana Mira.

Naredna sezona Svetskog šampionata u motociklizmu startuje 26. marta i moći ćete da ga pratite ekskluzivno na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar