Marini za SK: Prvi startni red? Znao sam da je moguće

Moto GP 23. okt. 202120:533 komentara
Podeli:
Luka Marini
Printscreen

Luka Marini u izjavi za Sport Klub ističe da je ponosan zbog učinka u kvalifikacijama u Mizanu, gde će započeti trku iz prvog startnog reda.

On se nada da će trka u nedelju biti prilika za učenje od najboljih kolega i svestan je koliko je posebno to što Valentino Rosi vozi poslednju trku pred domaćim navijačima.

Prvi put u MotoGP karijeri, Marini će startovati iz prvog reda. Na pitanje kako je uspeo da stigne do tog sjajnog kruga, on kaže:

POVEZANO

Želeo sam da iskoristim ovu priliku. Znao sam da je danas moguće. U ovakvim uslovima, razlika između vozača je manja, tako da sam vozač može da napravi razliku. Želeo sam dobar, čist krug bez grešaka.

Da budem iskren, mogao sam i bolje u poslednjoj krivini. Znao sam da je krug bio dobar, pa nisam želeo da napravim grešku. Bilo je važno završiti u prva dva reda. A prvi red je bolji. Ponosan sam na ovaj rezultat. Hvala mom timu, uradili smo sjajan posao. Osećaj na motoru je bio dobar, postajao sam sve jači i brži, moramo da nastavimo ovako i na narednim trkama.“

A šta je moguće na trci u nedelju? Uslovi će verovatno biti bolji.

Teško je sada bilo šta reći. Nismo još isprobali suve uslove. Želim da što više krugova ostanem blizu vodećih vozača. Važno mi je da učim od njih, da nešto ukradem od njih. Moram da napredujem i da sazrim kao vozač. Ove sezone, nešto nam je nedostajalo na trkama. U nedelju je dobra prilika za mene.“

U nedelju će trka biti posebna i zbog toga što će Valentino Rosi poslednji put voziti u Italiji.

Sigurno je to veliki momenat za sve, ali će u Valensiji biti još gore. Da, u Italiji smo, ali pred nama su još dve trke. Tako da ne razmišljamo o tome da je ovo poslednja trka za Valea.

Ovo je bitno za sve italijanske fanove, ali i za njega samog. On će pristupiti trci kao i svakoj drugoj. Nadam se da će ostvariti dobar rezultat, jer je to potrebno svim njegovim navijačima u Italiji. Ali, ne mora on više ništa da dokazuje, već je uradio mnogo. Svi su ponosni na njega.“

Sigurno je poseban osećaj deliti mesto u prvom redu zajedno sa Pekom Banjajom, s obzirom da je dan poseban zbog godišnjice smrti Marka Simončelija.

Ovaj vikend je bio baš emotivan. Dobro je biti tu sa Pekom. Svakog dana treniramo zajedno, nadam se da ću se takmičiti sa njim. Dobro je i zbog Džeka Milera. Sjajno dostignuće za Dukati. Ako Dukati ove sezone ne uspeo da stigne do titule, siguran sam da će sledeće ponovo imati priliku“ zaključio je Marini.

Komentari

Vaš komentar