Mark o padu: Slabo se sećam, ne idem na pobedu u Ostinu

Moto GP 7. apr 202221:2718 komentara
Podeli:
Mark Markes
REUTERS/Willy Kurniawan via Guliver

Osmostruki prvak sveta u motociklizmu Mark Markes vratiće se predstojećeg vikenda u Moto GP šampionat na trci za Veliku nagradu Amerika u Ostinu pošto je dobio odobrenje lekara. On je trke u Indoneziji i Argentini bio prinuđen da propusti jer je na zagrevanju na stazi „Mandalika“ doživeo pad tokom kojeg je zadobio potres mozga. Usled tog udarca, 29-godišnjak iz Servere ponovo je imao problema sa vidom.

Vozač Repsol Honde izjavio je da se praktično ne seća udesa iz Indonezije.

Moto GP:

„Iskren da budem, ne sećam se mnogo, sećanje sam rekonstruisao preko snimka i slika koje sam kasnije video. Istina je da je trka za Veliku nagradu Indonezije jedna od najgorih za mene jer sam mnogo puta tu imao padove, a neki od njih su potpuno nerazumljivi – naročito ovaj na zagrevanju. U svakom slučaju, to je prošlost i sada je vreme da se izgradi novo samopouzdanje, da se krene u novi proces. Nedelja u Indoneziji je bila teška, ali je naredna bila još teža. “, kazao je Mark Markes.

„Imao sam sreće prilikom tog pada jer mi telo nije bilo povređeno, jedina posledica bili su ti problemi sa vidom. Uprkos tome što sam propustio trku u Argentini, moram reći da osećam da sam imao sreće. U Ostinu će nam pristup biti drugačiji – ne očekujem pobedu jer trenutno mislim da nisam u stanju to da uradim“, izjavio je španski motociklista.

Trkački vikend u Teksasu pratite od osmog do desetog aprila u direktnim prenosima samo na kanalima Sport kluba.

Trku u Ostinu možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar