Markes: Kada se vratim, voziću na svim trkama

Moto GP 4. sep 202213:5154 komentara
Mark Markes
Honda Racing Corporation

Osmostruki svetski šampion Mark Markes dobio je dozvolu lekara da se u utorak nađe na svojoj Hondi, prvi put otkako je zbog operacije ruke morao da prekine svoju sezonu posle Velike nagrade Italije.

Povezano

Vozač Repsol Honde je odmah posle trke u Muđelu po četvrti put operisan, a prošle nedelje se vratio na stazu, što mu je bio prvi korak ka povratku. Španac će voziti na testiranjima u Mizanu, a plan mu je da vidi da li je moguće da vozi na trci u Aragonu nešto više od nedelju dana kasnije.

Markes je u razgovoru sa novinarima u Mizanu rekao da kada oseti da je fizički spreman za trkanje, to neće biti da bi vozio jednu trku, a potom propustio sledeću da bi se oporavio.

„Kada se vratim, to će biti jer želim da se trkam na svim trkama. Ne na jednoj trci, pa da sledeću provedem kod kuće. Moja namera je da vozim stalno. Ali, trenutno nisam siguran. Sigurno sam uradio sve da bih bio ovde na testiranjima, pojačao sam svoje treninge jer je to važno i za mene i za Hondu, ali više za mene nego za Hondu. Jer, bolje je testirati motor bez pritiska, nego tokom trkačkog vikenda. Posle ovog testa ću razumeti koji je moj nivo, kako će ruka reagovati i znaću da li je moguće da vozim u Aragonu ili ne. Znate me, ako je moguće pokušaću, ako nije onda ću čekati“, rekao je Markes.

Španski motociklista je priznao da i dalje ne može da vozi motor na svoj prirodan način, ali da je to i posledica toga što je vozio celu prošlu godinu sa neprirodno rotiranim humerusom.

Dvodnevna testiranja na stazi „Marko Simončeli“ na programu su u utorak i sredu, a trka za Veliku nagradu Aragona vozi se 18. septembra, uz direktne prenose na Sport Klubu u SBB mreži i na platformama EON i Total TV.

Komentari

Vaš komentar