Markes: Na stazi samo 100 odsto spreman

Moto GP 5. dec. 202014:19 > 14:204 komentara
Podeli:
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Vozač Honde Mark Markes kaže da će se trkama vratiti tek kada bude u potpunosti spreman, te da je Đoan Mir zasluženo osvojio titulu u protekloj sezoni Moto GP.

Šestorstruki prvak Kraljevske klase propustio je celokupnu sezonu, pošto je u prvoj trci u Heresu doživeo prelom desne ruke.

Povezane vesti

U međuvremenu je period oporavka išao znatno sporije od očekivanog. Imao je tri operacije i pred njim je barem još šest meseci odsustva.

Videćemo. Za sada mogu samo da čekam da se stanje sa rukom konsoliduje. Nadam se da ću biti spreman za početak sledeće sezone. Ipak, sigurno je samo jedno – neću se vratiti dok ne budem 100 odsto spreman za trkanje„, jasan je Španac.

Mnogi se pitaju da li će posle velike pauze moći da vozi na istom nivou.

Ne brinem zbog toga, ali zato i želim prvo da se oporavim u potpunosti. Da bih bio isti, a ne da me problem sa rukom sputava. Pripremiću se„.

U Markesovom odsustvu šampionsku titulu osvojio je Đoan Mir.

Bio je konstantan, zaslužio je to. U Moto GP najbitnije je imati konstantu. On je to činio. Nije morao da radi neke spektakularne stvari. Pokazao je hrabrost i pobedio one koji su smatrani favoritima„, poručio je 27-godišnji motociklista.

Nova sezona u Moto GP startuje 28. marta trkom za Veliku nagradu Katara.

Komentari

Vaš komentar