Markes odlučio: Ne vozi u Kataru!

Moto GP 22. mar. 202113:55 > 14:2541 komentara
Podeli:
REUTERS/Willy Kurniawan

Vozač Honde Mark Markes propustiće prve dve trke u sezoni Moto GP šampionata, koje će se voziti u Kataru.

Kako se navodi u saopštenju, Markes je razgovarao sa lekarima i odlučio da ne vozi ovog i narednog vikenda, iako se našao na spisku potencijalnih učesnika.

Dodaje se da su poslednji pregledi pokazali da je, 15 nedelja od poslednje operacije nadlaktične kosti, organizam dobro reagovao na povećanje intenziteta treninga, ali da još nije vreme da 28-godišnjak izađe na stazu.

„Posle poslednjeg pregleda medicinskog tima, doktori su me savetovali da bi najbolje bilo da ne učestvujem na dve trke u Kataru i da nastavim sa planom oporavka koji smo pratili poslednjih sedmica. Voleo bih da mogu da učestvujem u prvoj trci šampionata, ali moramo da nastavimo sa oporavkom“, poručio je Španac.

Markesa naredna kontrola očekuje 12. aprila.

Podsećamo, Španac je slomio desnu nadlaktičnu kost na startu prošle sezone u Heresu, zbog čega je tri puta bio na operacijama. Poslednja je obaveljna u decembru.

Velika nagrada Katara na programu je 28. marta, dok će se Velika nagrada Dohe na istoj stazi voziti 4. aprila. Sve trke Moto GP šampionata moći ćete da pratite na našim kanalima.

Komentari

Vaš komentar