Markes: Patiću sigurno u trci

Moto GP 17. apr. 202121:1018 komentara
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Mark Markes nije bio ni previše zadovoljan ni razočaran osvajanjem šestog mesta u kvalifikacijama za Veliku nagradu Portugala.

Višestrukom šampionu u Moto GP prvenstvu biće ovo prva trka posle devet meseci pauze zbog problema sa povredom ruke i nekoliko operacija. Španac sam kaže da se bolje osećao na treninzima u petak, nego u kvalifikacijama u subotu.

povezane vesti

Činjenica je da mi je bilo teže tokom drugog dana. To je nešto što su mi najavili i doktori i fizioterapeuti. Kažu da je to normalno i da će mi najteže biti na samoj trci. Videćemo nadam se da će malo pogrešiti. Najvažnije je da nema bola, ali očigledno je da nema snage u prstima, mišićima“, istakao je Markes.

Dodatni problem na stazi u Portugalu mu stvara činjenica da su skoro sve krivine na desnu stranu.

Na kočenju ne mogu da nađem pravi balans. Nemam dobar položaj tela. To utiče na to da previše pritiskam kočnicu, umesto da dodajem gas. Moraću sa timom da razgovaram da bismo bolje podesili motocikl, odnosno prilagodili ga sadašnjoj situaciji“, kaže Markes.

Svestan je Mark šta ga čeka u trci.

Patiću sigurno. Treba izdržati 25 krugova. Međutim, moram da prođem kroz to. Verujem da će sve već u Herezu biti mnogo bolje“, rekao je Markes.

Trka za Veliku nagradu Portugala počinje u 14 časova uz direktan prenos na Sport klubu 2.

 

Komentari

Vaš komentar