Markes: Pobeda za Hejdena i porodicu Vinjales

Moto GP 4. okt. 20218:5542 komentara
Podeli:
Marc Marquez
Jens B'ttner/picture-alliance/dpa/AP Images

Vozač Repsol Honde Mark Markes bio je izuzetno zadovoljan onim što je pokazao na trci za Veliku nagradu Amerika, a trijumf je posvetio Nikiju Hejdenu i porodici Vinjales.

Španski motociklista je ostvario sedmu pobedu u Ostinu. Markes je u prvoj krivini izbio na čelo ispred Banjaje i Kvartarara, koji su ga pritiskali na startu, a do kraja je njegova prednost bila veća od četiri sekunde.

povezane vesti

„Plan je bio da počnem dobro, da u prvim krugovima napravim razliku. To je ono što sam uradio. Bio sam umoran u završnici, nije mi bilo lako da ostanem koncentrisan, ali Fabio je bio daleko iza i instinkt mi je govorio da neće rizikovati ništa jer se bori za titulu“, rekao je Markes.

„Bio je ovo odličan dan za sve u timu. Sezona je izuzetno teška, nadao sam se ovoj pobedi jer sam znao da imam šansu“.

Objasnio je osmostruki svetski šampion da mu više odgovaraju staze sa većim brojem krivina ulevo, zbog povrede desne ruke koju je doživeo prošle godine.

„Naravno, staze sa krivinama ulevo mi više odgovaraju. Posle povrede, razlika je velika. Teško mi je da vozim, zbog čega sam i padao mnogo puta. Ali radimo naporno, kako bismo popravili situaciju“.

Španac je pobedu proslavio noseći zastavu kojom je odao počast velikanu ovog sporta – Nikiju Hejdenu.

„Posvetio sam pobedu Nikiju Hejdenu i porodici Vinjales, koju znam od kad sam bio dečak. Bila je ovo teška godina za njih i svet automoto sporta“.

Podsećamo, na trci u Ostinu nije učestvovao Maverik Vinjales, pošto je nedavno na stazi preminuo njegov rođak Dean Berta.

Komentari

Vaš komentar