Markes posle povratka: Eksplozija emocija posle 9 meseci

Automoto 18. apr. 202119:2457 komentara
Podeli:
Marc Marquez
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Mark Markes je posle Velike nagrade Portugalije, na kojoj je zauzeo sedmo mesto, komentarisao kako se osećao vrativši se na stazu nakon dugog odsustva, tokom kojeg je propustio praktično čitavu prethodnu sezonu, i istakao da je veoma emotivno podneo povratak.

Na stazi „Algarve“ trijumfovao je vozač Jamahe Fabio Kvartararo i stigao do druge pobede u šampionatu zaredom.

Moto GP:

Ova trka bila je puna emocija. To je najbolji način da se opiše. Ja sam inače čovek koji emocije drži u sebi, ali kada sam završio stigao u boks kod svojih mehaničara prosto sam eksplodirao i nisam mogao da ih više kontrolišem. Dugo sam sanjao današnji dan da završim Moto GP trku. Ovo je najveći korak u mom oporavku. Na kraju sam bio tako iscrpljen“, rekao je Mark Markes.

Tokom prvih nekoliko krugova sam se osećao kao da nisam bio na pravom mestu. Kao kada u školi igrate fudbal sa starijim dečacima, pa su oni brži od vas. Nisam na početku imao dobar ritam, ali sam ubrzo postajao sve brži jer sam bio miran. Poslednjih šest krugova sam samo sedeo na motociklu pokušavajući da okončam trku. Kada na kraju vidim da sam završio samo 13 sekundi iza Fabija Kvartarara, mislim da je to neverovatno“, izjavio je osmostruki prvak sveta u motociklizmu.

Posle tri trke, Kvartararo ima 61 bod na prvoj poziciji u šampionatu, a slede ga Banjaja sa 46 i Vinjales sa 41.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Španije u Heresu 2. maja.

Komentari

Vaš komentar