Markes posle testa u Heresu: Telo nije izdržalo

Moto GP 4. maj. 202113:5447 komentara
Podeli:
Marc Marquez
REUTERS/Jon Nazca

Posle trkačkog vikenda u Heresu, Mark Markes nije imao baš uspešno testiranje na stazi "Anhel Nijeto". Osmostruki svetski šampion je imao samo jedan izlazak na stazu jer i dalje oseća poseldice pada koji mu se desio na trećem slobodnom treningu pred Veliku nagradu Španije u subotu.

Mark Markes je za vikend vozio drugu trku ove sezone. Nije baš imao dobar rezultat u Heresu i definitivno on nije na nivou kada je osvajao titule. Španac i dalje oseća posledice povrede ruke, a novi udes u kom je povredio vrat mu sigurno nije pomogao. Testiranje u Heresu takođe nije bilo uspešno za Marka.

VESTI IZ MOTO GP

Nismo zaista testirali danas, samo jedan izlazak jer na drugom izlasku moje telo nije izdržalo. Vrat i desno rame su bili ukočeni, slično kao posle Portimaa ali nisam bio tako ukočen. Udes koji sam imao u subotu nije pomogao mom fizičkom stanju. Mislio sam da će mi telo biti bolje kada se zagreje i probao sam odmah ali nisam bio na nivou za vožnju„, kazao je Mark Markes posle testiranja u ponedeljak.

On dodaje da je neophodan postepeni napredak i da je sledeći cilj Le Man. Markes je bio sedmi u Portugalu i deveti u Španiji, a za liderom je u Heresu zaotsajao deset sekundi. To je napredak u odnosu na portugalski zaostatak od 13.

Komentari

Vaš komentar