Markes: Pustio sam Zarka, da nije bilo padova bio bih deveti

Moto GP 16. maj. 202211:5531 komentara
Podeli:
AP Photo/Jeremias Gonzalez via Guliver image

Mark Markes je imao još jednu pretešku trku u Le Manu. Završio je na šestom mestu uz dosta sreće jer su vozači ispred njega padali, a radi se o dvojcu Suzukija Aleksu Rinsu i Đoanu Miru, kao i o Frančesku Banjaji.

Iako je Honda drastično promenila motocikl Marka Markesa to nije donelo rezultate. Osmostruki svetski šampion je imao tek deseto vreme u kvalifikacijama, a i u trci se mučio sa ritmom. Tek je mogao da se bori za sedmo mesto u najboljem slučaju, a čak je kaže namerno propustio Žoana Zarka.

„Otišao sam široko kako ne bih gubio vreme. Dao sam mu da me pretekne i pratio sam ga nekoliko krugova, ali video sam da je brži i ja nisam imao brzinu“, kaže Mark Markes.

VESTI IZ MOTOGP

Markes je u nedelju ujutru imao peh na zagrevanju kada je priklještio ruku koju je teško povredio 2020. godine. Na kraju je rekao da se zbog toga između ostalog loše osećao tokom trke.

„Bilo je malo bola u ruci, ali ništa nije strašno. Bio sam na normalnom nivou. Završio sam šesti, rekao sam da je naša pozicija između pete i sedme, tri vozača koji su bili ispred mene su ispali i onda smo ostvarili taj cilj. Istina je da ne vozim na najboljem nivou. Međutim na svakoj trci sam najbolja Honda“, dodao je Španac.

Komentari

Vaš komentar