Markes se vratio na vrh po kiši, povreda Frenkija

Moto GP 15. maj. 202111:05 > 11:248 komentara
Podeli:
Marc Marquez
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Mark Markes je imao najbrže vreme na trećem treningu pred Veliku nagradu Franucuske u Le Manu u okviru MotoGP kategorije. On će biti u Q2 delu kvalifikacija jer je u petak napravio osmo vreme. Inače rezultati od petka su daleko bolji jer je u subotu staza vlažna i vozači nisu mogli da nadmaše vremena iz prethodnog dana.

Žoan Zarko je i dalje zato najbolji na slobodnim treninzima i to sa vremenom 1:31.747 koje je postavio u petak. Uz njega su u vrhu Fabio Kvartararo, Maverik Vinajles i Pol Espargaro, a u Q2 idu i Morbideli, Oliveira, Miler, Mark Markes, Rosi i Nakagami. Aktuelni šampion Đoan Mir mora u Q1, a isto važi i za vodećeg u generalnom plasmanu Frančeska Banjaju.

Na trećem treningu je inače najbrži bio Mark Markes koji je vozio krug 1:40.736 i jedini je vozio ispod 1:41. On je tokom celog treninga imao najbrže krugove, koji su bili i veoma konstantni, a pred sam kraj ga je sa prvog mesta smenio Lorenco Savadori. Ipak vozač Aprilije nije ostao na prvom mestu jer je Mark ipak napravio najbrži krug.

U subotu su probleme imali Aleš Espargaro, Iker Lekuona, pao je i Džek Miler dok je Franko Morbideli imao povredu u boksu. U momentu kada je vežbao menjanje motora on je pao. Tada je izvrnuo koleno, ali će biti spreman da nastavi trkački vikend.

Komentari

Vaš komentar