Markes: Teško je prihvatiti da su drugi brži od tebe

Moto GP 21. avg. 20219:5554 komentara
Podeli:
Marc Marquez
Jens B'ttner/picture-alliance/dpa/AP Images

Španski motociklista Mark Markes priznao je da je strahovao da neće imati 'normalnu' ruku posle povrede koju je doživeo na Heresu prošle godine.

Vozač Honde je početkom prošle sezone doživeo težak udes, posle čega je odmah operisao nadlakticu. Brzo je pokušao da se vrati na stazu, ali su se pojavili dodatni problemi zbog kojih je morao ponovo kod hirurga.

Zbog svega toga pauzirao je devet meseci, a takmičenjima se vratio u Portugaliji ovog aprila.

povezane vesti

„Motivisan sam više nego ikada, jer sam se prvi put u karijeri suočio sa ovako teškom situacijom. U ovakvim momentima, potrebno je pokazati potencijal. Kada ide dobro, svi su zadovoljni. Ali kada je teško, onda morate da se borite. Najlakše bi bilo prestati i onda se vratiti za godinu ili dve kada sve bude u redu. Ali to nije moj stil. Ja ću patiti kako bih napredovao i vratio se što pre. I kako bih uživao na motociklu. U ovom trenutku ja ne uživam, već patim“, rekao je Mark.

Otkrio je Markes da je u jednom momentu pomislio da se neće potpuno oporaviti.

„Plašio sam se da mi se ruka neće oporaviti, da neću imati normalnu ruku. U jednom momentu, u oktobru ili novembru, kada nisam mogao da podignem flašicu vode, bio sam prestravljen“.

Španac je trenutno 11. u poretku Moto GP šampionata sa 59 bodova. Najbolji rezultat ove sezone ostvario je na Velikoj nagradu Nemačke, gde je došao do svoje prve pobede posle 19 meseci.

„Sve vreme mi nedostaje osećaj koji donosi pobeda. Postanete zavisni od njega, želite ga sve više“, objasnio je 28-godišnjak.

„Teško je prihvatiti da su drugi brži od mene, ali moram da shvatim gde sam i u kom pravcu se krećem“.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Britanije na „Silverstonu“ 29. avgusta. Direktan prenos moći ćete da pratite na Sport klubu.

Komentari

Vaš komentar