Markes uspešno operisan u SAD!

Moto GP 3. jun 202210:36 > 10:39111 komentara
Podeli:
Mark Markes
Sport Klub

Osmostruki svetski šampion Mark Markes operisan je u klinici "Majo" u Minesoti, a procedura na njegovom desnom humerusu obavljena je uspešno, potvrdio je doktor Hoakin Sančes Sotelo koji ju je obavio.

Za vozača Repsol Honde to je četvrta operacija ruke koju je povredio u padu tokom Velike nagrade Španije na otvaranju sezone 2020. godine. Markes je prošle nedelje u Muđelu objavio da se odlučio na novu operaciju zbog toga što ga povreda izuzetno ograničava u rotaciji ruke, a to je i razlog zašto je završio sezonu posle samo osam trka.

Povezano

Oporavak posle operacije – humeralne osteotomje, kakvoj je podvrgnut španski motociklista traje barem nekoliko meseci, a sam Markes nije hteo nijednog trenutka da predviđa kada bi mogao da se vrati na stazu. U Hondi su podržali njegovu odluku i najavili da će ga čekati koliko god da je potrebno.

Trenutni plan je da Markes u narednim danima ostane u Sjedinjenim Državama, da bi doktori ispratili postoperativni proces, a potom će oporavak nastaviti u Španiji.

Ovog vikenda je na programu Velika nagrada Katalonije, na kojoj Markesa menja test vozač Honde Štefan Bradl, koji će izvesno zadržati to mesto do daljeg. Kompletnu akciju sa „Katalunje“ možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar