Markes za SK: Bilo je pravo vreme da se nešto promeni

Moto GP 22. okt. 202119:4410 komentara
Podeli:
Mark Markes
Printscreen

Za razliku od svog kolege Valentina Rosija, Mark Markes podržava promenu pravila kada su u pitanju godine za ulazak u Svetski šampionat.

U izjavi za Sport Klub, višestruki svetski šampion govori o problemima sa kojima se suočio na prvim treninzima u Mizanu.

POVEZANO

Ostin je Ostin, a Mizano je Mizano. U Mizanu se vraćamo u naš moment, u našu pravu sezonu. Izgleda da korak po korak postajemo kompetitivniji, ali motor je manje više isti. Ostale su još tri trke do kraja, imamo vremena da nastavimo sa radom, a zima je pravo vreme da napravimo pravi iskorak.

Danas su bili kišni uslovi, to u fizičkom smislu ne predstavlja neki problem, ali iz nekog razloga nisam se osećao dobro. Posebno na drugom treningu. Bio sam smiren, ali nisam mogao da nađem pravu brzinu. Sutra ćemo pokušati da ostvarimo napredak.“

Promene na motoru i prilagođavanje?

U ovo doba godine, već razmišljamo o sezoni 2022. Ove godine smo sve uspeli da testiramo, trkamo se sa onim što imamo. Biće vremena da isprobamo nove aspekte na motoru.“

Kada je u pitanju novo pravilo o limitu za ulazak u sve kategorije (18 godina) Markes kaže:

Sigurno će biti vozača koji će biti pogođeni ovim pravilom. Ali, bilo je pravo vreme da se to uradi. Morali smo nešto da promenimo.

Podizanje limita je dobro za bezbednost. Ali i za karijere vozača. Kada dođete sa 16 godina, niste dovoljno zreli niti dobro pripremljeni. Sa 20 ili 22 godine, vaša karijera je praktično gotova. Moraju sve manje kategorije da se prilagode godištu u najjačoj klasi. To je dobra promena“ zaključio je Markes.

 

Komentari

Vaš komentar