Markes za SK: Važna pobeda, ali ovo je Kvartararov dan

Moto GP 24. okt. 202118:2429 komentara
Podeli:
Mark Markes
Sport Klub

Mark Markes je u senci oproštaja Valentina Rosija u Mizanu i Kvartararove šampionske titule, proslavio pobedu na trci, a u izjavi za Sport Klub ističe da je ovo važan korak na povratku na pobednički kolosek.

Markes je trijumfovao nakon odustajanja Banjaje i ne krije da je u jednom trenutku pomislio da nema šansu da stigne do pobede.

POVEZANO

Veoma sam srećan. Ovo nije najbitniji momenat godine, ali veoma važna pobeda. Trebala mi je pobeda, ili bar podijum. Moram i dalje da napredujem jer još uvek ne vozim onako kako želim. Rezultati kao što je ovaj mi vraćaju samopouzdanje.

Peko je danas bio brži od mene, u jednom trenutku sam čak odustao, pomislio sam: Oh, brži je, biću drugi, to je dobar rezultat. Ali onda je izleteo, tu smo imali sreće.
Važan dan za Repsol Hondu, završili smo na prva dva mesta. Ipak, ovo je pre svega Kvartararov dan, dan šampiona, zaslužio je titulu, ima sjajnu sezonu. Želim da mu čestitam.

Buran vikend koji se završio idealno za Hondu, osvajanjem prva dva mesta. Koliko taj uspeh znači tebi i celoj ekipi?

Trudimo se, menjamo mnogo stvari na motoru, menjamo koncept. Danas samo pokazali da smo brzi. Moramo da pronađemo konzistentost. To podrazumeva da svuda moramo biti brži. Tačno je da sam na poslednjih nekoliko trka bio dobar i završio na podijumu, ali Pol postiže promenljive rezultate. U timu želimo da svi vozači voze sa velikim samopouzdanjem.“

Borba za Fabijom Kvartararom za titulu sledeće sezone?

Imamo odličan odnos sa njim. Ima pravu šampionsku sezonu – brz je i konzistentan. Nema tu nikakvih tajni. Čak i kad se mučio, uvek je završio u prvih pet. Savršena sezona. Moj cilj za 2022. je da se borim sa njim, sa Pekom i ostalim sjajnim vozačima.

Komentari

Vaš komentar