Markes: Zamišljam najbolji mogući povratak, ali…

Moto GP 8. mar. 202114:20 > 14:214 komentara
Podeli:
Repsol Honda

Osmostruki svetski šampion Mark Markes izjavio je da se svakim danom oseća bolje, ali da od lekara zavisi kada će se vratiti na stazu.

Vozač Honde je doživeo prelom desne nadlaktice u padu tokom Velike nagrade Španije na startu prošlogodišnjeg Moto GP šampionat, zbog čega je propustio kompletnu sezonu.

„Zamišljam najbolji mogući povratak. To ne podrazumeva pobedu na trci, nego da ponovo vozim, da uživam i da se postepeno vratim na nivo na kome sam bio. Biće to proces, videćemo da li će biti dug ili spor. Svakim danom se osećam bolje i to je ono što je najvažnije. Radujem se povratku na motocikl“, rekao je Mark.

povezane vesti

„Sada osećam kao da je to normalna ruka, ali pre mesec dana mi je bilo teško da se tuširam, otvorim vrata, da jedem. Proživljavao sam unutrašnje borbe, nedostajalo mi je samopouzdanja. Dugo nisam koristio desnu ruku. Prvi put u životu sam doživeo tako nešto. Osećam da bih uskoro mogao da vozim. Imaću pregled ove sedmice, onda ćemo da vidimo šta će doktor da kaže. Svakako, prvo ću voziti neki manji motocikl“.

Španca nije bilo ni na testiranjima u Kataru prethodnog vikenda.

„Kad shvatiš da nećeš početi sezonu na pravi način, da nećeš biti na testovima, čudno je. Znam da u timu rade naporno kako bi unapredili motocikl. Znam da me čekaju, probaću da budem spreman što pre“.

Markes je otkrio kako izgleda jedan njegov dan dok se sprema za povratak.

„Poslednja dva meseca proživljavam isti dan. Ustanem u osam, od devet sam kod fizija, od 11.30 radim trening. Posle podne, od 16 časova ponovo idem u teretanu, od 19 do 21 sam slobodan i onda idem da spavam“.

Sve trke Moto GP šampiona moći ćete da pratite na našim kanalima.

Komentari

Vaš komentar