Maverik odgovara u Asenu? Najbrži na FP1, odlični Pol i Rins

Moto GP 25. jun 202111:04 > 11:052 komentara
Podeli:
Maverick Vinales
Imago Sports

Maverik Vinjales imao je najbrže vreme na prvom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Holandije u MotoGP kategoriji svetskog šampionata u motociklizmu. Drugi je bio Pol Espargaro na Hondi, a treći Aleks Rins na Suzukiju.

Maverikov najbrži krug je iznosio 1:33.072, dok je Espargaro imao zaostatak od preko jedne desetinke. Sledio je Aleks Rins koji je skoro polovinu sekunde bio sporiji od Maverika Vinjalesa, dok je na četvrtom mestu aktuelni lider u svetskom šampionatu Fabio Kvartararo. U prvih deset na prvom treningu su bili i Zarko, Petrući, Aleš Espargaro, Nakagami, Mark Markes i Lorenco Savadori.

Džek Miler je bio tek 11, Frančesko Banjaja 12, Žoan Mir 13, a Migel Oliveira 14. Valentino Rosi koji ima osam pobeda u Asenu je na 15. poziciji.

Vinjales je inače od starta bio najbrži na prvom treningu u Asenu tako da je Španac rešio da pokaže da može da bude konkurentan u aktuelnoj seozni koju je prilično loše počeo. Dno je Maverik dotakao prošlog trkačkog vikenda u Nemačkoj kada je bio na začelju.

Inače vozač koji menja Franka Morbidelija Geret Gerlof se nije najbolje snašao na stazi, imao je umalo kontakt sa Kvartararom da bi kasnije i sam izleteo sa staze u šljunak.

 

Komentari

Vaš komentar