Migel Oliveira se provozao sa stotinama fanova

Moto GP 21. apr 202213:08 > 19:012 komentara
Podeli:
Rob Gray (Polarity Photo)

Portugalski motociklista Migel Oliveira je imao zanimljivu uvertiru pred Veliku nagradu Portugala u Algarveu. On je poveo grupu od nekoliko stotina vernih moto fanova, vozili su se okolnim putevima u Algarveu da bi na kraju završili na stazi na kojoj u petak počinje program u MotoGP šampionatu.

Migel Oliveira je naravno bio na svom KTM motociklu i najpre nije baš bio na najpovoljnijem terenu. Vozio je od centra grada do staze i tu asfalt nije baš najravniji kao na pisti. Ipak na kraju je sa navijačima stigao i do staze na kojoj će se voziti trka u nedelju.

„Bilo je sjajno, veliko zadovoljstvo mi je ovo bilo. Oduvek smo želeli da uadimo nešto posebno ovde za navijače i bilo je veoma kul. Ako bih se stavio u njihovu poziciju da mogu da vozim uz MotoGP motocikl, koji je jedinstvena mašina, i onda da završim i na stazi ne bih propustio to nikako. Ne mogu da verujem koliko je motocikala bilo. Šteta da nismo mogli duže da se vozimo“, rekao je Migel Oliveira.

Rob Gray (Polarity Photo)

Vozač KTM ima do sada četiri pobede u MotoGP klasi, a na prvoj Velikoj nagradi Portugala 2020. godine je bio dominantan i ostvario je pobedu na domaćem terenu.

„To što sam u Portugalu me mnogo motiviše i čini da zaboravim na sve što se ranije dešavalo“, dodao je Oliveira.

On inače ne može sasvim da bude zadovoljan početkom sezone. Jeste da je slavio u Indoneziji, ali nije završio trku u Kataru, u Argentini je bio 13, a u Americi je završio van bodova. Tako je tek deveti u generalnom plasmanu sa 28 bodova.

Komentari

Vaš komentar