Mir: Mislim da moramo da se odmorimo

Moto GP 9. sep. 202119:554 komentara
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Aktuelni svetski šampion u Moto GP Đoan Mir naglasio je važnost odmora pred novi trkački vikend.

Iza Mira je teška trka na Silverstonu tokom koje se borio za jedno od prvih pet mesta, da bi na kraju završio na devetoj poziciji. U Aragonu je prošle godine izvozio jednu od najboljih trka sezone, a sada kaže da je važno da u viken uđe „sa dobrim osećajem“.

„Pre trke na Silverstonu očekivao sam mnogo više, ali iskreno, s obzirom na probleme koje sam imao, nisam ni mogao da završim bolje. Srećom, i ostali su pravili neke greške i mučili se tako da sam ostao na drugom mestu, ali ne gledam na to“, rekao je Mir.

„Mislim da moramo da se odmorimo. Veoma je važno da u sledeću trku uđem sa dobrim osećajem, dobro raspoložen i onda bi pobeda u nedelju bila sjajna. Daću sve od sebe i videćemo šta će to doneti“, dodao je.

„U poređenju sa prošlom godinom, malo smo izgubili na brzini. Jasno je da smo hteli da napravimo napredak, ali negde smo zapravo malo lošiji. Zapravo, stvar je u tome da nismo napredovali koliko smo očekivali. Zbog toga je sve malo teže nego prošle godine. Ostalo je još mnogo trkanja do kraja, to nam daje i mesta za napredak“, zaključio je šampion.

Trkački vikend u Aragonu počinje prvim slobodnim treningom u Moto 3 klasi, od 9 časova ujutru uz prenose na Sport Klubu 2.

Komentari

Vaš komentar