Mir o Vinjalesu: Isto kao Barsa i Mesi, niko ne zna istinu

Moto GP 12. avg. 202115:38 > 15:403 komentara
Podeli:
Milagro/Monster Energy

Aktuelni svetski šampion u Moto GP Đoan Mir uporedio je situaciju između Maverika Vinjalesa i Jamahe sa onom između Mesija i Barselone, u kojoj "niko ne zna istinu".

Jamaha je u četvrtak objavila da je suspendovala svog vozača, a u saopštenju se navodi da je tako odlučeno zbog „neobjašnjivog nepravilnog rada motocikla“ na Velikoj nagradi Štajerske prošlog vikenda, što je moglo ozbiljno da mu ošteti motor.

„Pa, ovo je isto ono što se dogodilo Mesiju, da niko tu ne zna istinu“, odgovorio je Mir na pitanje „Autosporta“ šta misli o toj situaciji.

„Zato je bolje da ne dajem mišljenje o stvari koju ne poznajem savršeno. Dakle, generalno mi je žao zbog toga, žao mi je što se to desilo. Jamaha to sigurno ne zaslužuje, a ni Maverik“, dodao je Mir.

Jamaha je odlučila da suspenduje Maverika Vinjalesa zbog toga što je analizama telemetrije i ostalih podataka u poslednjih nekoliko dana došla do zaključka da je vozač pravio poteze koji su mogli da naprave veliku štetu na motoru Jamahine M1. Takođe su rizici bili veliki i po zdravlje vozača i mogli su da naprave probleme i drugim vozačima.

Maverik je sam uradio na motociklu nešto što nije prethodno objasnio, a ni Jamaha nije precizirala o čemu se radi. To je Vinjales učinio na Velikoj nagradi Štajerske.

Fabrički tim Jamahe će u Špilbergu nastupiti sa samo jednim vozačem.

Inače Vinjales već neko vreme ima nesuglasice sa Jamahom oko toga kako motocikl treba da bude podešen za trke, pa su se Španac i japanska faabrika razišli. On više neće biti vozač te ekipe u 2022. godini i to je poznato još pre letnje pauze.

 

Komentari

Vaš komentar