Mir: U Italiji me više vole nego u Španiji

Moto GP 5. jun. 20219:475 komentara
Podeli:
Joan Mir
AP Photo/Antonio Calanni

Iako je svetski šampion u motociklizmu u MotoGP kategoriji, mnogi mu izgleda ne priznaju tu titulu. Žoan Mir je prvi bio u 2020. godini u kojoj nije vozio Mark Markes i u godini u kojoj je imao samo jednu pobedu.

Baš je Mark Markes, koji nije vozio u 2020. zbog teške povrede i nekoliko operacija, poručio da je Žoan Mir osvojio titulu bez rizikovanja.

Ne ulazim u te stvari i ne mislim da je to uopšte tačno. Ovde uvek rizikuješ. Možda on to nije znao, ali sada zna malo bolje. Kada dođu teški trenuci shvatiš koliko je teško da budeš na podijumu na svakoj trci. Mi svi mnogo rizikujemo, jer nema drugačijeg načina da stigneš do podijuma„, rekao je Žoan Mir.

On je takođe rekao da je rizikovao i u Muđelu kako bi došao do trećeg mesta iako ga mnogi optužuju da je baš tamo oklevao kada je trebalo rizikovati. Njegovu titulu mnogi osporavaju baš zbog toga što je slavio samo jednom u sezoni.

Veoma sam tužan zbog toga iskreno. Žao mi je što u Španiji moja titula vredi toliko malo, a u Italiji me mnogo više poštuju i mnogo više vole. Ovde sve što vidim u komentarima je mržnja, zavist i gluposti koje ne vode nikuda. Međutim našli su nekoga koga ne interesuje ništa od toga. Ovde sam, radim svoj posao, hvala Bogu radim ga kako treba i idem kući s mirom„, poručuje Mir.

Šta je još Mir izjavio za Mundo Deportivo pročitajte ovde.

Komentari

Vaš komentar