Mir za SK: Bio sam brži nego 2020, ali nedovoljno za titulu

Moto GP 21. okt. 202117:573 komentara
Podeli:
Joan Mir
Printscreen

Aktuelni MotoGP šampion Đoan Mir u izjavi za Sport Klub govori o tome koliko je zadovoljan postignutim u tekućoj sezoni, šta je nedostajalo da odbrani titulu, kakve su njegove ambicije u budućnosti.

Ovog vikenda, Fabio Kvartararo ima prvu šansu da stigne do titule i tako preotme tron od aktuelnog vladara.

POVEZANO

Voleo bih da sam na njegovom mestu. Uradio sam sve što sam mogao ove sezone. Bio sam brži nego prošle godine, ali nije bilo dovoljno. Siguran sam da ćemo se za narednu sezonu bolje pripremiti i ponovo krenuti na titulu.“

Prošle sezone, Mir je bio konzistentan, što je bio ključ u osvajanju titule. Šta je nedostajalo ove sezone?

Napredovali smo kada je u pitanju brzina. Bio sam brži. Ali nismo napredovali onako kako su to drugi uspeli. To nam je znatno otežalo stvari. Verujem da će Suzuki obezbediti znatno jači ‘paket’ naredne sezone i da ćemo se vratiti na  pobednički kolosek“ optimista je Mir.

Kažu da je teže odbraniti titulu nego je osvojiti prvi put?

Svake godine krećete od nule. Kada sam osvojio titulu u Moto3, mnogi su msili da je to poslednja titula za mene. Ipak, uspeo sam da osvojim titulu tri godine kasnije u MotoGP. Idemo godinu po godinu, pa ćemo videti šta će biti. Prošle sezone imali smo ono što je potrebno za titulu. Ove sezone, nije bilo dovoljno. Nadam se sledećoj godini.“

Ova sezona nije bila toliko dobra. Sa kakvim rezultatima u naredne tri trke ćeš se zadovoljiti, dovoljno da bi mogao da kažeš sebi da je ovo bila dobra sezona?

Voleo bih da se borim za drugo mesto u šampionatu. Uradiću sve što je u mojim mogućnostima. Ne znam da li će to biti dovoljno. Sada je veoma teško pobediti Dukati. Banjaja je odličan. Ali trudiću se da budem konstantan na podijumu i da stignem bar do neke pobede.

Ostanite uz nas za još mnogo zanimljivog materijala iz Mizana.

Komentari

Vaš komentar