Morbideli prijatno iznenađen poboljšanjima na Jamahi

Moto GP 9. mar. 202112:091 komentar
Podeli:
Franko Morbideli
Petronas SIC Racing Team

Svetski vicešampion u Moto GP klasi, Franko Morbideli, bio je prijatno iznenađen činjenicom da je tokom prvog predsezonskog testiranja u Kataru prošle sedmice osetio značajna poboljšanja na svojoj Jamahi.

Uprkos prošlogodišnjem uspehu, Italijan brazilskog porekla, ostao je u japanskoj ekipi, iako je bilo nagoveštaja da će promeniti sredinu. Poslednje vesti i brzina motora, daju mu za pravo da se nada i pobedama u 2021. godini.

Osećam se vrlo dobro nakon prvog testa. Moram da se zahvalim Jamahi, jer su uneli poboljšanja koja nisam očekivao. Bilo je to veliko iznenađenje za mene. Imam poboljšanja celog paketa, a u ovom svetu, ako želiš da ostaneš na jednom mestu, moraš da ideš napred! Već se osećaju poboljšanja, koja su nam omogućila da ostanemo na nivou, kojem smo imali prošle sezone, bar na ovom testu”, rekao je Morbideli.

Ove godine, Franko će za partnera imati svog mentora Valentina Rosija u satelitskom timu proizvođača iz Ivate. Za razliku od Morbidelija, popularni Doktor će uživati punu fabričku podršku Jamahe, zahvaljujući kojoj će imati identičnu mašinu kao onu fabričkih vozača Maverika Vinjalesa i Fabija Kvartarara.

Sezona Moto GP 2021 počinje 28. marta Velikom nagradom Katara, na stazi Losail, a od srede do petka na istoj stazi održaće se i poslednja tri dana testiranja, pre početka sezone.

Staza u Kataru će takođe biti i domaćin drugog vikenda sezone u kraljevskoj klasi, tzv. Velike nagrade Dohe, zbog odlaganja trka u Argentini i Sjedinjenim Američkim Državama.

Komentari

Vaš komentar