MotoGP: Fabio i Peko moraju u Q1

Moto GP 23. okt. 202111:12
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Žoan Zarko je osvojio prvo mesto na trećem treningu pred Veliku nagradu Emilija Romanje. U trećem treningu koji je bio obeležen padavinama, nisu uspeli da se istaknu Fabio Kvartararo i Frančesko Banjaja koji su u borbi za šampionsku titulu.

Na stazi „Marko Simončeli“ najbrži je bio Žoan Zarko. On je po vlažnoj stazi imao krug 1:40.384 i osvojio je prvo mesto, dok je drugi bio Horhe Martin. Treće mesto je zauzeo „kišni čovek“ Džek Miler, a u Q2 će direktno još Migel Oliveira, Mark Markes, Pol Espargaro, Franko Morbideli, Aleš Esaprgaro, Danilo Petrući i Luka Marini. Frančesko Banjaja je završio trneing tek na 11. poziciji i moraće u Q1 zajedno sa vodećim u generalnom plasmanu Fabiom Kvartararom. Takođe su u Q1 i Maverik Vinjales, Aleks Rins, ali i Andrea Doviciozo i Valentino Rosi.

Trening je počeo još u garaži Petronas Jamahe gde je Valentino Rosi po poslednji put predstavio posebnu kacigu za trku na domaćem terenu.

Iza toga je Džek Miler prvi napravio najbrže vreme, a klizava staza je ubrzo uzela danak. Prvi je izleteo Aleks Rins ali je Španac izašao iz tog udesa nepovređen.

Kasnije je i Migel Oliveira bio na prvom mestu, a Fabio Kvartararo je tek za kraj treninga ostavio svoje najbrže krugove. Tada je uspeo da se ugura u prvih deset ali je u dramatičnoj završnici treninga ipak ispao. Isto se desilo i Peku Banjaji i dva konkurenta za titulu će morati u Q1.

Kvalifikacije su od 14 časova uz direktan prenos na Sport Klubu 3.

Komentari

Vaš komentar