Naredna Moto GP sezona ne počinje u Kataru

Moto GP 14. maj. 202223:58
Podeli:
Moto GP, Losail
motogp.com

Prvi put posle 16 sezona Velikom nagradom Katara naredne godine neće startovati Moto GP šampionat, i to zbog planiranog renoviranja staze „Lusail“.

Povezano

Organizatori trke u Dohi planiraju obimne radove u padoku i na pratećim objektima, koji će početi tokom ove godine. Oni za cilj imaju da „Lusail“ postane jedna od najbolje opremljenih staza na svetu, ali i da ona pruži bolje iskustvo vozačima, timovima, navijačima i drugim gostima. Sve to uključuje i izgradnju novih tribina za gledaoce, pošto trenutno postoji samo jedna, i to je ona na startno-ciljnom pravcu.

Velika nagrada Katara ima sigurno mesto u kalendaru Moto GP šampionata barem do 2031. godine, a naredna trka u Dohi biće održana po završetku radova. To ujedno znači da je nemoguće da ugosti najbolje vozače današnjice na otvaranju nove sezone, već će to učiniti pri njenom kraju.

Za sada nema informacija o tome koja trka će zameniti Katar kao ona koja će otvoriti naredni Svetski šampionat, ali bi prvi nacrt kalendara trebalo da se pojavi tokom leta.

Kompletnu akciju u Moto GP šampionatu, ali i drugim klasama, možete da pratite ekskluzivno na kanalima Sport Kluba, a takav slučaj će biti i narednih godina. Ovog vikenda najbolji vozači na svetu su u Le Manu, a trke za Veliku nagradu Francuske čekaju vas od 11 časova na Sport Klubu 3.

Komentari

Vaš komentar